Du som har besökt ett casino, vare sig det är ett landbaserat eller på nätet, har antagligen upptäckt hur många olika varianter vissa spel kan ha. Poker är ett av dessa. Detsamma gäller spelautomater, som kommer i många olika former och teman. Skulle poker och slots vara två av dina favorit spel kommer du garanterat att tycka om video poker. Det är nämligen en korsning av de två spelen.

Hur spelar man?

Det finns flera sätt du kan välja mellan när du vill lära dig hur video poker fungerar. Ett sätt är att du lär dig händernas rangordning i poker och hur en spelautomat fungerar, ett annat är att du letar efter en gratisversion av spelet och lär dig samtidigt som du spelar, och det sista alternativet är genom en guide som denna. Det är dock alltid viktigt att titta igenom reglerna för spelet innan du startar det för att vara helt säker på vad som gäller.

Det första du kommer se när du startar spelet är att det ser ut som en spelautomat. Skillnaden är att på automaten kommer du få ett antal kort istället för hjul och symboler som snurrar. I de flesta video poker automater kommer du få fem kort som du sedan ska använda för att skapa en så bra pokerhand som möjligt. Du börjar med att göra din insats på automaten, sedan får du dina fem första kort som du måste bestämma ifall du vill behålla eller inte. Vill du endast behålla vissa av korten väljer du dessa och får ett antal nya kort till att skapa en pokerhand.

En viktig sak att tänka på är att det finns olika varianter av video poker, vilket betyder att vissa inte godtar de mindre pokerhänderna. Ta därför alltid en titt i reglerna för att veta vilken den minsta handen spelet godkänner för utbetalning. Ett exempel är “Jacks or Better”. I detta spel måste du ha minst par i knekt för att det ska räknas som vinst. I reglerna får du också veta ifall spelet har något krav på minsta insättning samt hur mycket du kan vinna för de olika händerna.